Een kijkje achter de schermen op de FAC-workshop

活动 - 08 maart 2023

Op 07/03/2023 organiseerde de FAC de derde editie van de workshop ‘Afregelen van hang- en sluitwerk’ op de hoofdzetel van Reynaers in Duffel.

更多阅读

Samen met enkele andere FAC-partners mocht Sobinco aanwezig zijn om een workshop te geven aan een selecte groep van plaatsers, werfleiders en ploegbazen. De FAC-leden werden verdeeld in vier groepen en kregen om beurten een workshop over raambeslag, schuiframen, deuren en deurpompen. Wij namen het luik ‘ramen’ op ons en demonstreerden ons raambeslag Chrono Invision Pro, Go en Standaard op zowel een draaikip raam als stolpraam. Ook het bijregelen van enkele van onze deurscharnieren (Stiletto & Phantom/Saros) werd toegelicht.

 

Maar wat is dat nu, de FAC?

De Federatie Aluminium Constructeurs (FAC) is een vereniging die zich inzet voor de belangen van kwaliteitsbedrijven actief in de engineering, productie en plaatsing van aluminium ramen en gevelelementen. De FAC streeft ernaar om het kwaliteitsniveau bij haar leden maximaal te ondersteunen en zo een optimaal resultaat voor de eindgebruiker te bereiken. Wij mogen ons al jaren trotse partner van de FAC noemen!

Wanneer constructeurs voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen die de FAC heeft vastgesteld, krijgen ze het FAC-kwaliteitskeurmerk als officiële erkenning. Architecten, aannemers, bouwheren, openbare instellingen en toeleveranciers kunnen zo rekenen op gegarandeerde kwaliteit. Enkel constructeurs die de hoogste kwaliteitsnormen hanteren krijgen het FAC-kwaliteitslabel, en dat zijn de constructeurs waar wij mee samenwerken.

De FAC wil een correcte manier van zaken doen in de sector bevorderen waarbij alle spelers zich houden aan dezelfde regels en voorwaarden. Het streefdoel is om tegen een correcte prijs een kwaliteitsproduct af te leveren dat beantwoordt aan de wensen en eisen van de eindgebruiker. De federatie wil hiermee een tegengewicht vormen voor goedkope buitenlandse constructeurs die niet altijd aan de kwaliteitsnormen voldoen. En dat kan Sobinco enkel maar toejuichen, want ook wij dragen topkwaliteit hoog in het vaandel.